El-bilen er kommet for å bli. I mars måned i år ser det ut til at nærmere 1400 Tesla Model S kjøretøyer ble registrert hos biltilsynet. For å sette det tallet i perspektiv kan vi nevne at det i samme tidsrom ble registrert langt under halvparten så mange Volkswagen Golf, en bil som fortsatt er svært populær her til lands. Sannsynligvis slås også den tidligere rekorden for registrering av en enkeltmodell som til nå er Subaru Forester (desember måned 2006 – 1328 kjøretøyer).

Økningen den siste måneden er voldsom. Før mars måned lå Tesla på en niendeplass på statistikken over flest registrerte enkeltmodeller. Etter at mars måned er unnagjort vil el-bilen fra den amerikanske produsenten sannsynligvis ligge på tredjeplass. Markedsandelen er på hele 9,7 % og det forventes at dette bare kommer til å stige.

Det er nok bare et tidsspørsmål før Tesla får økt konkurranse. For tiden råder de el-bil markedet nærmest alene. I grunnen ikke så rart da Model S har fått meget gode tilbakemeldinger fra både bransjeblader og brukere. Bilens kjøreegenskaper er helt på høyden, og kanskje bedre enn biler det er naturlig å sammenlikne med.

En av utfordringene er kjørelengden før batteriene i el-bilene må lades. Foruten de mer vanlige ladestasjonene er det satt opp et voksende antall såkalte ”Supercharger” stasjoner både i Europa og i USA og Canada. Over dammen dekker disse fra kyst til kyst, mens det i Europe fortsatt bare er 14. Men det kommer nok flere. På disse stasjonene vil 30 minutters ladetid gi deg hele 320 km rekkevidde før du bør peile deg inn på neste stasjon. Foreløpig finner vi fem av disse 14 stasjonene i Norge, så Norge er tydeligvis et satsningsområde for Tesla.

Her kan du se en skrytevideo både av bilen og Superchargeren:

Tags