Koreanske SsangYong er ivrige på å designe konseptbiler med ikke alt for stort hell. Mange av de tidligere forsøkene kom aldri til produksjonsstadiet av åpenbare årsaker; bilene så for merkelige ut. Nå har de kastet seg ut i det igjen, denne gangen med langt mer hell.

Nylig ble den nye Korandoen presentert på bilmessen i Genève i Sveits og den har koreanerne vært såpass heldige med at den kanskje fortjener å bli masseprodusert og servert et sultent marked. De fleste ville nok kalt Korando for en SUV, men SsangYong har kommet på en egen og noe kreativ betegnelse; XLV. Det skal visstnok bety eXciting Lifestyle Vehicle.

Karosseriet har et litt Range Rover-preg men med mer avrundede kanter. Konseptbilen kan ta med seg et lite idrettslag med sine 2+2+2+1 seteløsning – den passer i alle fall til en familie med opptil fem barn. Det neste alternativet blir jo en liten buss vil vi tro.

Som så populært i en rekke andre SUV-modeller har denne bilen panoramatak med en kjempe bra og fiffig løsning. Glasset i taket kan nemlig dimmes av sjåføren slik at man selv bestemmer hvor mye lys man vil slippe inn i bilen. Bilen vil kunne leveres som en hybrid med 1,6 liters dieselmotor og 10kW el-motor med 500 W Lithium-ion-batterier som påstås å gi 10% lavere utslipp enn sammenliknbare konkurrenter.

I følge SsanYong håper de på å konkurrere i B-segmentet i SUV markedet med den nye Korandoen og gir uttrykk for at de har tenkt å satse ganske tungt på denne modellen. I så fall blir den nok å se på norske veier om ikke så lenge.

Konseptbilen kan ses i videoen under!

Tags